www.warmteprijzen.be

De complete vergelijking van prijzen voor verwarming, waarin ook de goedkoopste brandstoffen zijn opgenomen : brandhout & houtpellets !

Als importeur van hout- en pelletkachels brengen we deze biobrandstoffen graag onder de aandacht. We bieden een 100 % transparante vergelijking van de prijzen, zodat je zelf je besparing kan berekenen voor hout of pellets.

 
  Hybride kachels : hout en pellets stoken ?  
 

Wanneer je ervan overtuigd geraakt bent dat je met brandhout en
houtpellets veel kan besparen op je brandstofkosten,

weet je misschien niet zo goed te kiezen : hout of pellets ?
Hout is een stuk goedkoper, maar pellets zijn gebruiksvriendelijker.
Geen nood : met een hybride kachel kan je beide branden !


Een hybride hout/pelletkachel kan zich snel terugverdienen !

 
Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts

Hout en pellets branden in een speksteenkachel :


hout branden

pellets branden

De P10 pelletbrander van Tulikivi is een eenvoudige en goedkope nieuwe optie bij aanschaf van een moderne Tulikivi speksteenkachel. Ze bestaat uit een metalen module die de brandhaard voor hout in een handomdraai omtovert tot een pelletbrander.

Ten opzichte van gangbare pelletkachels biedt de pelletbrander van Tulikivi tal van voordelen :

> De visuele kwaliteit van het grote pelletvuur in een Tulikivi is vergelijkbaar met die van een houtvuur, tegenover de eerder trillende vlammetjes in gangbare pelletkachels.

> Er zijn geen bewegende onderdelen die storingen kunnen veroorzaken, ook geen motorgeluiden en het toestel is stroomonafhankelijk.

> De vrijgestelde warmte is de bekende, aangename, energiezuinige en gezonde stralingswarmte die de massieve speksteenkachel zo populair heeft gemaakt.

> Tegenover gangbare pelletkachels biedt de pelletbrander van Tulikivi het enorme milieuvoordeel van de energiezuinige stralingswarmte. Vooral doordat deze warmte minder snel door ventilatie uit de woning verdwijnt, ligt het pelletverbuik veel lager en de uitstoot dus ook.

Meer info over de speksteenkachel met pelletbrander hier.

Hout en pellets branden in een cv-haard

Een cv-haard die ook warm water produceert geldt als de meest complete manier om te besparen op de brandstofkosten. Dat kan bij de AQUA-INSERT van Lohberger.

Je kan kiezen voor een toestel dat enkel hout brandt, of een hybride toestel waarin je zowel hout als pellets kan branden. De AQUA-INSERT met pelletsmodule op de zijkant verenigt het automatische comfort van houtpellets met het goedkope en gezellige stoken van brandhout.

Indien u hout oplegt, vat het automatisch vlam door de pelletsbrander, die vervolgens stopt. Wordt er geen hout meer opgelegd, dan zal de pelletsbrander opnieuw starten, overeenkomstig de instelling van de thermostaat. Eenvoudiger kan niet !

Meer info over de cv-haard op hout en pellets hier.

Een houtfornuis met pelletsmodule :

Lohberger ontwikkelde een modern modulair gamma met zeer vele fornuismodellen, die niet alleen heerlijk zijn om op te koken, maar ook de keuken gezellig verwarmen.

Absoluut uniek in het gamma van Lohberger is de optie om een pellets-module aan het fornuis te koppelen. Daarmee kan je afwisselend stoken op hout of pellets.

Het bijkomende comfort is enorm : de pelletsbrander houdt de keuken op temperatuur en wanneer je wil koken zal de pelletsbrander de houtblokken die je toevoegt doen ontbranden. Zo wordt het gebruiksgemak van pellets optimaal verenigd met het gebruik van brandhout als goedkopere brandstof.

Meer info over deze unieke hybride fornuizen hier.

Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts
WAT KOST JE kWh BRANDHOUT ?
Selecteer de houtsoort :
Geef je prijs per m3 :
JE BETAALT :
bereken je
besparing
met hout
bereken je
besparing
met pellets
Geef je mening op Facebook :
Tulikivi massieve speksteenkachels
Danskan houtkachels
Calimax pelletkachels
HOXTER cv-inbouwhaarden op hout

Altech kachels in speksteen

APTO inbouwhaarden op maat
Lohberger houtgestookte fornuizen
AQUA-INSERT cv-inbouwhaarden en kachels op hout of hout/pellets
Logmatic houtklover

www.warmteprijzen.be is een initiatief van DUTRY & CO, Jagershoek 10 - 8570 Vichte - tel 056 77 60 90 - zie ook www.dutry.be

Meer info over Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Lohberger, Calimax, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Meer info over brandhout prijzen Meer info over pelletsprijzen Meer info over aardgasprijzen Meer info over stookolieprijzen Meer info over de prijzen voor electriciteit Startpagina Verdelers van moderne kachels en haarden Klik hier voor de prijzen in Nederland